Clicky

Vestimentatia la bord

Nu stii ce sa iei la tine cand mergi intr-o croaziera?

In majoritatea cazurilor raspunsul e simplu, aceleasi tinute pe care le-ai lua intr-o vacanta oarecare.

  • Pentru zilele insorite si bune de plaja poti lua la tine haine subtiri si costum de baie,
  • pentru zilele mai reci, haine mai groase,
  • pentru excursiile la tarm, haine mai comode,
  • pentru serile petrecute la restaurant, spectacol, lounge-uri cu muzica live etc. haine mai elegante.

Pe o nava de croaziera, atmosfera difera in functie de specificul fiecarei zonei. Este zona de piscine si agrement, zona de sport si spa, zona de restaurante, de baruri, teatru, magazine, casino etc. Functie de acestea difera bineinteles si tinuta corespunzatoare.  De asemenea si restaurantele de la bord sunt impartite in 2 categorii:

  • cele de tip "bufet suedez" (cu auto servire) in care nu exista restrictii vestimentare si
  • cele de tip "a la carte" (cu meniu) in care se impune o tinuta mai eleganta.

De regula, serile la bord sunt ceva mai speciale deoarece toti turistii se intorc din excursia petrecuta la tarm, se deschid restaurantele, sala de spectacol, in lounge-uri incep sa vina formatii ce canta live, iar majoritatea turistilor se comporta ca si cum ar petrece o seara in oras, imbracandu-se cat mai elegant sau cel putin decent.

Este bine de stiut ca in afara de cele mentionate mai sus, pe toate croazierele se organizeaza cel putin 1 sau 2 seri de gala (la care puteti participa sau nu) dar la care tinuta obligatorie este cea formala, adica domnii imbracati la costum si doamnele in rochie de seara.

Majoritatea liniilor de croaziera nu impun un cod vestimentar si fiecare se poate imbraca cum doreste insa exista si cateva linii de croaziera (in special cele din gama de lux) in care se impun anumite coduri vestimentare.

Solicita oferta de pret personalizata

Specialistii CRUISEGET te pot ajuta in gasirea ofertei potrivite.

Transmite-ne cateva informatii de baza, folosind butonul de mai jos "solicita oferta" si noi gasim pentru tine vacanta ideala!

SOLICITA OFERTA